09 March 2012

Kubur Atuk & Nenek Aku Dah Upgrade

Assalam.. readers sekalian..
nak citer pasal kubur..
sambil bercerita hope korang amek pengajaran sekali eh..
ni citer pasal kubur atok ngan nenek aku..
aq daripada kecik nak pegi tengok kubur atuk aku..
tapi x dapat..
alasan bapak aku x ingat kat mane
yg ingat cume adek bongsu bapak aku je kot..
setiap kali balek kampung aku aq cume boleh tengok tapak perkuburan
makin lama aku makin besar
bapak aku bagitau dekat ngan pokok kelapa
pastu skung baru aku tau kat mane an..
bayangkan 14 tahun hidup baru boleh tengok kubur atok sendiri..
just tahun lepas kakak aku tunjuk gambar nenek aku..
rupanya masih tersenyum walau di balik senyumannya ada maksud..
letih,lemah,lesu,x bermaya
hmmm.. pikir2kan..adakah anda semua mengalami seperti saya..
mungkin segelintir.. ada ramai lagi kanak2 yang ada atuk dan nenek..
bukan maam aku.. atuk nenek sebelah ayah x dapat jumpe
atuk sebelah mak dah meninggal dunia..
tinggal nenek aku yang aku panggil atuk..
hmmm...
Let Me Show It To Your Guys...
 Kepok batu laa
 ni kepok nenek sebelah bapak aku
 kepok atok sebelah bapak aku
 ni yang dah siap
 ni yang dah siap gak
view from all
....................
pengajarannye korg pikir sendiri
sayangi lah mereka selagi mereka masih ade
......................................

1 comment:

Fawwaz' Aqilah said...

oke la tu kau still ade nenek . tak mcm aku dua2 nenek dgn atuk dah tak de . sedih sgt . belah bpak aku lngsung aku tak prnah meet . belah mak cume nenek je aq prnah nmpak tu pon untk 10 thun . n then nenek aku ninggal mse aku drjah 4 . so long to remember . brsyukur . syukuri apa yg ada . hidup adalah anugerah