24 August 2012

Raya...

Assalamualaikum...
Hmm.. Raya aku kali ni bukan best mane pon.. Beza dari raya yg laen..
Bukan pasal duet raya... But my family.. Aku ade masalah..
Family aku pelik siket.. Biaselaa darah Jawa panas baran siket..
Sedeyh laa tahun ni... Aku x de baju raya nak ikutkan.... Hmm sedeyh laaa gak...
Org laen sume happy je.. Tahun ni x ramai yg datang umah sebab masalah tu laa..
Hmm... Masalah bayar duet muafakat lagi.. Huru-hara rumah aku..
Sume masalah mesti aku gak yg kena.. sedeyh nyee hai..
Naseb laa aku ade kawan yg nak sembang ngan aku ni... Tu pon cm biskut.. kejap ade kejap x de.. 
Tunggu reply cm tunggu pompuan siap make up.. ahahah.. but i happy with u..


I Hope somebody could make me smile again after all of this hardness :D

02 June 2012

Aku Tidak Seperti Kamu Semua..

Assalamualaikum..

Hari ni nak cerita pasal aku laa.. Dah nama blog aku.. nak cerita pasal ape lagi.. Ape laa..
Hahaha.. Gambar ni adalah gambar hari pertama nak masuk tadika... Hahaha seronoknya...
Tapi time hari pertama jugak laa aku kene marah dengan cikgu.. Kene rotan pulak tu..
Xpe.. pengalaman mematangkan aku yg x matang time tu.. Heheheh.. Tapi sekarang aku ni.. Bukan hensem pon.. Tapi aku bersyukur laa ngan pemberian yang Allah bagi kat aku.. Kalau boleh aku nak jadi hensem cam:
Hensem kan.. Ni bapak aku.. Hmm.. Garang tapi penyanyang.. Banyak beb ilmu die..
Ilmu kampung ade.. Ilmu masuk hutan ade.. Ilmu kawad ade.. Ilmu bertempur ade.. Yg penting kene ade ilmu agama.. Betul x??
Hahahah.. Aku x kesah kalau muka aku x hensem pon.. Tapi aku memang melenting kalau orang nak cakap tmuke aku cam binatang.. Eee bodohnye.. Klau ko ckp muke aku cm binatang.. Abestu ko ape?? Siott laa....
Macam bagus... Hmmm.. Dah cukup. Dah malas aku nak marahII ni.. Buat dosa je..
Hmmm.. Ape-apepun aq redha je.. Meskipun x de spe nak suke kat aku.. Yg ade dulu pon buat maen aku je.. Ok fine.. Yg pahit jadikan sempadan...... Yang manis jadikan kenangan.. Betul x?
Aq x de laa.. Kacak mane pon nak dibandingkan dengan kawan2 aku yang laen..
X de laa cam org tu.. Sekali upload.. BerduyunII like.. Hahaha.. Ape-ape pon aku still happy walaupun aku ade sorang je kawan yg percayakan aku..
Tu pun dah cukup... 
See... Ni gambar aku ngan reptilia ciptaan Allah..
Buat lek je... Ular bukan boleh buat apeII pon.. Tapi berat laa time ni aku nak pikul.. (yela x tough)
Hehehe..  Aq ingat lagi.. Kene ejek botak kat maktab... Aku bukan kesah pon.. Tapi seorang hamba Allah ni madah ejek aku je.. Kepale Hott ko laa.. Hmm.. Dah laa... Buat tension je... Ergh..



~~alep kamikaze :P(hope somebody could make me smile again)




12 March 2012

Jalan2 Kat Mersing..

Assalam.. sume readers...Aku nak cite siket..
Jalan2 aku gi Mersing.. ngantuk sebab lalu jalan dalam 
X lalu highway.. eceh memang x leh lalu highway 
apelaa.. Bapak aku menyirap je ann tengok aku terangguk2 sebab ngantuk..
bapak aku suruh baring x nak kan dah terhantuk kat cermin..

Just see the pica....

sambil tunggu makanan aku x de kerje amek gambar topi ni....
Aku ngan topi ni ibarat irama dan lagu 
klau salah satu x de pincanglah lagu
cewahh bermadah plak..
burppp.....Alhamdullilah kenyang..
aku makan nasi lemak telur puyuh..
bapak aku makan nasi dagang..
sedap meh try.. tempat dekat dengan nak amek tiket gi pulau tioman..
cawan die pun unik.. biase kat warung cawan plastik yang ade corak..
cawan kat sini sume cap milo.. aku rase sponsor die tauke milo kot..
ni hospital mersing... tempat yang bapak aku kene dengar taklimat..
nak amek tender.. punyelah susah.. key in data x leh silap.. payah benor..
selamat aku belom kerje lagi.. insyaallah satu hari nanti aku jadi tauke x nak makan gaji...
perjalanan balik hujan je.. time pergi balik hujan je.. sebab tu aku asyik ngantuk je... hope dalam kelas time naik cuti x de la nak ngantuk time cikgu ajar..


ni kat kota tinggi.. kubu jepun.. aku daripada ngantuk terus segar.. walaupun dah tengok banyak kali.. just nak menghargai perjuangan orang2 kite yg menumpahkan darah.. semangat patriotik x leh di lupakan.. ni pandangan belakang..
ni pandangan depan plak... so my journey.. end till hear 
enjoy readers...

10 March 2012

Water Park Shah Alam..

Assalam... Nak citer siket pasal cuti tahun lepas
Tertinggal plak aku nak citer..
Aq ngah badmood,bosan and etc
tu my big brother..
fast swimmer.. betull x tipu
badan besar berenang bukan main.. polis laa katekan..
ni aku yang masuk air..
abang aku.. kat tengah2..
looking 4 my sister..
mission lemaskan kakak aku yang takut air
muahahah
mastermind nye aq ngeh(kejam)

nak slide terganggu 
so many children
redha je menunggu..

penat aku mandi
warning:x digalakkan mandi kat sini
check air kalau bau laen macam maksudnye banyak klorin
klau x de x pe

im always alone :(


09 March 2012

Kubur Atuk & Nenek Aku Dah Upgrade

Assalam.. readers sekalian..
nak citer pasal kubur..
sambil bercerita hope korang amek pengajaran sekali eh..
ni citer pasal kubur atok ngan nenek aku..
aq daripada kecik nak pegi tengok kubur atuk aku..
tapi x dapat..
alasan bapak aku x ingat kat mane
yg ingat cume adek bongsu bapak aku je kot..
setiap kali balek kampung aku aq cume boleh tengok tapak perkuburan
makin lama aku makin besar
bapak aku bagitau dekat ngan pokok kelapa
pastu skung baru aku tau kat mane an..
bayangkan 14 tahun hidup baru boleh tengok kubur atok sendiri..
just tahun lepas kakak aku tunjuk gambar nenek aku..
rupanya masih tersenyum walau di balik senyumannya ada maksud..
letih,lemah,lesu,x bermaya
hmmm.. pikir2kan..adakah anda semua mengalami seperti saya..
mungkin segelintir.. ada ramai lagi kanak2 yang ada atuk dan nenek..
bukan maam aku.. atuk nenek sebelah ayah x dapat jumpe
atuk sebelah mak dah meninggal dunia..
tinggal nenek aku yang aku panggil atuk..
hmmm...
Let Me Show It To Your Guys...
 Kepok batu laa
 ni kepok nenek sebelah bapak aku
 kepok atok sebelah bapak aku
 ni yang dah siap
 ni yang dah siap gak
view from all
....................
pengajarannye korg pikir sendiri
sayangi lah mereka selagi mereka masih ade
......................................